Sopii leivän ja pizzan päälle, pastakastikkeeksi, erilaisiin keittoihin sekä uuniperunan tai järvikalan lisukkeeksi.
Ainekset
1 dl Yrttipajan nokkosrouhetta
1 dl kuorittuja kotimaisia hampunsie- meniä
2 luomuvalkosipulin kynttä
1,25 dl luomuoliiviöljyä
1 dl ravintohiivahiutaleita
(tai 1dl juustoraastetta)
1 rkl luomusitruunan mehua
Yrttipajan yrttisuolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Liota nokkosrouhetta runsaassa vedessä 20min. (Liotusveden voi käyttää esimerkiksi hiushuuhteena tai kasvien lannoitteena)
- Valuta nokkoset ja laita tehosekoittimeen
- Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Lisää suolaa makusi mukaan ja pesto on valmista syötäväksi.