Salvia Kryddsalvia

4,49 

Salvia on melko voimakkaan makuinen yrtti, joka sopii erityisesti lihan mausteeksi. Salvia poistaa ruoasta rasvaista makua ja vastaavasti tuo esiin ruoan omat aromit paremmin.

Paino
25 g
Alkuperämaa
Suomi
Saatavuus
Varastossa

Käyttö ravintona:

Salviaa on käytetty keskiajalla teehen, viiniin, tupakkaan, leipään, juustoon, olueeseen, hunajaan ja hilloihin. Salvialla on merkillinen vaikutus poistaa ruuasta rasvainen maku ja korostaa ruuan omaa makua. Lähes kaikkiin liharuokiin voi käyttää salviaa: kastikkeisiin, kyljyksiin, keittoihin, lihaliemiin, jauheliharuokiin, pastoihin ja risottoihin. Liharuokien lisäksi salvia sopii kaali-, sipuli- ja papuruokiin. Runsas persiljan käyttö miedontaa salvian makua. Myös rosmariini sopii hyvin salvian kanssa käytettäväksi. Maailman parhaimpiin keittoihin kuuluva Saint Germain -keitto saa makunsa kourallisesta salviaa. Nimensä keitto on saanut Saint Germainin kreivistä, joka eli salvian ansiosta hirvittävän vanhaksi. Hän myi kalliilla hinnalla reseptinsä Tanskan hallitukselle, ja siitä tuli Tanskan valtion omaisuutta.

Kosmetiikka:

Kosmetiikassa salviaa käytetään kasvovesiin, kylpyihin, suun ja hampaiden hoitoon. Salvia puhdistaa, supistaa ja hoitaa ärtynyttä ihoa sekä rauhoittaa auringonpolttamaa ihoa. Hiustenhoidossa salvia tummentaa hiusten omaa väriä ja sopii siten tummahiuksisille. Salviaa käytetään myös luonnondeodoranttina.

Varoitukset:

Raskaana oleville tai imettäville naisille salviaa ei suositella eikä myöskään lapsille. Pitkäaikainen ja runsas salvian käyttö voi aiheuttaa vakavia hermosto- ja ruuansulatushäiriöitä.

(lähde: yrttitarha.fi)

Paino 25 g
Mitat 5.2 × 5.2 × 10 cm
Ruotsinkielinen nimi

Kryddsalvia

Ostoskori